2013

Zes jonge talenten werkzaam in informatierijke omgevingen gaven in korte pitchpresentaties een overview over hun unieke aanpak van hun dagelijks werk.

‘Dit is de vierde keer in zes jaar dat ik op het podium sta van het NVB/KNVI jaarcongres.’ opent trackhost Klaas Jan Mollema, ‘Blijkbaar zag de congresorganisatie iets in mij als Young Talent. Ik voelde me vereerd dat ik deze kans kreeg. En vandaag wil ik door het organiseren van dit track deze kans doorgeven aan een nieuwe lichting jong talent’.
Samen met Gemma Wiegant (directeur Bibliotheek Nieuwegein) organiseerde Klaas Jan (docent IDM Haagse Hogeschool) dit track geïnspireerd op de Turkse jongerenafdeling van de IFLA en de HOT100 van Het Nieuwe Insitituut. Doel van dit track is de start van nieuwe frisse wind binnen de KNVI om jonge mensen te verbinden met de KNVI en een podium te bieden voor hun verhaal.
Elk verhaal van de jonge talenten laat een frisse kijk zien op het vakgebied van de informatieprofessional. De tijd van achteruitkijken naar wat veranderd is in ons vak is voorbij. We moeten vooruitzien, ondernemend zijn en profileren.

Jaap Mollema (Microsoft Services Nederland) werkt als Sharepoint Consultant bij Microsoft Services Nederland. Sharepoint is een veel gebruikt Enterprise Content Management systeem, slimme software die ingezet kan worden om gestructureerde en ongesturctureerde data op te slaan en toegankelijk te maken. Jaap geeft aan dat in elk van de projecten die hij deed niet alleen de opslag en ordening belangrijk was, maar juist de verbinding van die verschillende data op basis van inhoud. Hij benadrukt hierin de rol van de informatieprofessional: maak een goed informatiemodel. Leg dat succes niet bij de eindgebruiker.

Pepijn de Visscher (Ideedock) is de bedenker van een super slim concept rond kennisdeling: Ideedock. Het concept is heel simpel: laat mensen hun kennisvragen stellen in een applicatie die vervolgens naar een deel van het bedrijf de vraag doorzet. Deze mensen krijgen de kans om antwoord te geven en verdienen hiermee punten zodra het antwoord bruikbaar was. De tool slaat vervolgens op wanneer iemand een zinvol antwoord geeft om de volgende keer als een vraag over het zelfde onderwerp langs komt de vraag sowieso naar die persoon te sturen. Zo ontstaat er per medewerker een ‘kenniskaart’ van zijn of haar kennis. Maar op de achtergrond ontstaat een nog veel waardevoller product: managementrapportages rond informatie en kennis maar vooral ook het gebrek aan kennis binnen een organisatie. Pepijn is econoom en vanuit het besparen van kosten aangelopen tegen het probleem van kennisverlies. Ondernemend als hij is ontwikkelde hij Ideedock.

Elise Lustenhouwer (Noord Oost Brabantse Bibliotheken) hield een verrassend andere presentatie. In de vorm van een sprookje vertelde ze over Doornroosje, een prins en openbare bibliotheken. Marina bracht in de afgelopen jaren mensen bij elkaar onder de noemer ‘wijsheid in crisistijd’ binnen het pand van de bibliotheek. Een keer per drie weken komen ze met een vaste groep bibliotheekbezoekers bijeen om te praten over universele en persoonlijke wijsheid. Haar strategie is mensen vanuit de verhalen die de bibliotheek te bieden heeft actualiteit te beschouwen en zo een licht te worden in crisistijd. Boodschap aan de informatiespecialist is het koesteren van ‘De brieven aan Doornroosje’ van Toon Tellegen waarin de prins, onderweg naar haar kasteel om Doornroosje wakker te kussen, elke dag een prachtige brief oplevert op over het leven, over het onderweg zijn, over het verlangen en over de liefde. Precies de thema’s die in Marina’s ogen te maken hebben met bibliotheken.

Marina Polderman (Stichting Kennisnet) is betrokken bij de ontwikkeling van een landelijk vocabulaire waarin onderwijs termen aan elkaar worden verbonden op grond van inhoudelijke relatie. Dit vocabulaire wordt als Linked Data aangeboden om voor altijd de spraakverwarring tussen onderwijsniveau’s, lesmethoden, admisitratieve processen etc. weg te nemen. Elise haar boodschap is dat informatieprofessionals niet zonder de belangrijke ontwikkeling rond linked data heen kan.

Anna Buijsman (Boekel De Nereé) is manager van de informatiedienst in dit grote advocaten en notarissen kantoor. De juridische wereld is zeer strikt en klassiek georganiseerd. Het is haar gelukt om in deze wereld een nieuw informatieproduct neer te zetten wat inzicht geeft in ingewikkelde documenten of complexe juridische vraagstukken : informatievisualisaties. En dat is knap. Juist de stap om de papieren wereld achter zich te laten en vanuit een digitale informatievoorziening te komen met een uniek product is sterk. Haar informatievisualisaties, genaamd Boekel Mapping, zijn zowel bij klanten als de interne medewerkers een zeer gewaardeerd instrument, waarmee ze door ondernemerschap haar meerwaarde als informatieprofessional binnen de organisatie heeft aangetoond.

Paul Goedhart (Malengo) zijn hart ligt bij social intranet. Social intranet zorgt voor grootschalige interactie en samenwerking, het snel mobiliseren en structureren van kennis, directe snelle en laagdrempelige communicatie tussen medewerkers onderling <> klanten <> partners. In een zeven stappen plan ligt hij toe hoe hij social toepassingen binnen organisaties stimuleert en ontwikkelt. Zijn boodschap: betrek iedere organisatielaag bij social toepassingen.